21.11.2006

Kuvittajana Matti Amnell

Matti Amnell ( Jr.)

I’m a three-time immigrant, stuck between languages and cultures." Matti Amnell

Kaikki Anna Amnellin kirjat ovat Anna Amnellin pojan Matti Amnellin kuvittamia. Hän on myös tehnyt kuvat Anna Amnellin kahdeksan historiallisen nuortenromaanin kanteen sekä isänsä Matti T. Amnellin kahteen väitöskirjaan.

Matti Amnell on käynyt keskikoulun Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa ja lukion Torontossa. Hän opiskeli Toronton yliopiston University Collegessa ja suoritti Honours B. A. -tutkinnon. Hän opiskeli kuvaamataidetta, englantia, luovaa kirjoittamista sekä kiinaa ja jatkoi taideopintojaan Pariisissa. Hänellä on ollut taidenäyttely Helsingissä Ranskan kulttuurikeskuksessa aiheena Pariisin vuodenajat, "Les saisons de Paris".

Kirjojen kuvituksessa hän on pyrkinyt tuomaan esille kunkin aikakauden hengen. Hän on tehnyt kuvitukset työn ohella harrastuksenaan.

Matti Amnell Jr.  Asuu Helsingissä ja on työssä tietotekniikan alalla NOKIAn eri vaiheissa (NSN eli Nokia Solutions and Networks jne) vuoteen 2016.  Halton ja Senior Technical Writer yrityksessä ALTEN Finland. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti