28.4.2010

Tarinoiden Helsinki ja Kaupunkikirjasto kertovat kirjojen tapahtumapaikat

Klikkaa kuva suureksi
Tarinoiden Helsinki oli hauska uusi keksintö Internetissä.  (Huom! Tarinoiden Helsinki on poistettu. Tiedot siirretään myöhemmin muualle.)

Se on Helsingin kaupunginkirjaston karttapalvelu, johon on koottu Helsinkiin liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta. Voit valita Tarinoiden Helsinki  -kartalta paikan, klikata sen kohdalla olevaa avointa kirjaa ja sieltä löytyy kirjoja, jotka kertovat valitsemastasi kohdasta. On mahdollista etsiä myös kirjoittajan tai kirjan nimen  mukaan. 

Kirjani Aurora ja Pietarin serkut tapahtuu vuoden 1905 Helsingissä. Henkilöiden ajatuksissa ja muistoissa on toki muitakin paikkoja kuten Terijoki, jossa on Olgan vanhempien kesähuvila, dacha - hehän ovat pietarinsuomalaisia. Aurora ja Olga liikkuvat enimmäkseen Helsingin keskustassa. Sivulla on myös otteita kirjastani. Tarinoiden Helsinki: Aurora ja Pietarin serkut


Myös Aurora vaahteralaakson tyttö ja Aurora ja Molly -kirjani löytyivät Tarinoiden Helsingin sivuilta, sillä Helsingistähän alkaa Auroran ja Iidan laivamatka kohti Kanadaa vuonna 1903. Iidalle jo Helsinki on ihmeitä täynnä. On korkeita taloja, "pilvenraapustajia", autoja, hienoja ihmisiä, outoa rotua olevia koiria.

Helsingin Sanomat/kaupunkikirjasto

Klikkaa blogin alalaidassa olevia hakusanoja, esim 'Toronto', 'Helsinki', 'Pariisi'.
Aurora ja villikyyhkysten aika tapahtuu kokonaan Kanadassa. Aurora-sarja onkin Helsingin Sanomien Kaupunkikirjastossa Toronton kohdalla.

Aurora-kirjojen kuvitus Matti Amnell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti