18.6.2010

Ruotsin Viktoria on Englannin Viktorian jälkeläinen

Vi gratulerar Victoria & Daniel!

Tukholma kesäkuussa 2010. Suuri koko/a larger size

Margaret of Connaught, "Daisy" (klikkaa linkkejä nähdäksesi kuvat)
(1882 – 1920)

Britannian kuningatar Viktorian pojantytär Prinsessa Margaret of Connaugh oli vierailemassa vanhempiensa ja sisarensa kanssa Kairossa ja tapasi siellä pitkän tummatukkaisen ruotsalaisen miehen. Nuoret rakastuivat toisiinsa ensi silmäyksellä.

Miehessä ei ollut muuta vikaa kuin se, että hän oli likinäköinen, käytti siksi silmälaseja ja oli lisäksi melkein vuoden nuorempi kuin Margaret. Mutta hän oli pitkä ja hoikka, sivistynyt, piti musiikista ja oli hyvä tanssija. Tämä nuori mies oli prinssi Kustaa Aadolf. Kustaa kosi Margaretaa Kairossa, Kustaa ja Margareta menivät naimisiin kesäkuun 15. päivänä vuonna 1905 St. Georgen kappelissa Windsorin linnassa.


Margareta ja Kustaa Aadolf neljän lapsensa kanssa

Onnellisessa avioliitossa eläneelle pariskunnalle syntyi viisi lasta. Vuonna 1907 Kustaan isästä tuli kuningas, ja Kustaasta kruunuprinssi. Toukokuussa vuonna 1920 kuudetta lastaan odottava 38-vuotias Margaret kuoli korvaleikkauksen jälkeiseen tulehdukseen. Vuonna 1923 Kustaa meni naimisiin vaimonsa sukulaisen Louisen kanssa, ja tästä tuli Ruotsin kuningatar.

Nykyisen kuninkaan isoisä kuningas Kustaa VI Adolf oli arvostettu arkeologi, joka osallistui tutkimusmatkoihin Kiinaan, Kreikkaan ja Italiaan. Hänet hyväksyttiin British Academyn jäseneksi kasvitieteen tutkimusten vuoksi ja hän perusti Ruotsin Instituutin Roomaan. Hän eli 90-vuotiaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti