8.6.2015

Toteutumaton jatko-osa

Ylin kerros Attic

Kuva Auroran talo -nukkekodistani vuodelta 2006. Laitan tämän tänään 8.6.2015 Vaahteralaakson Aurora -blogini otsikkokuvaksi. Huomasin., että se oli suosittu kuva, yli 1000 katsoja Flickrissä.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa Aurora-kirjoihin lisää jatko-osia. Yksi niistä, työnimenä Chez Aurora,  olisi kertonut Auroran ja Thomasin elämästä Pariisissa, ensin opiskelijoina ja myöhemmin avioparina. 1:12 Auroran talo -nukketaloni yläkerrassa on kuviteltu Auroran työhuone, jossa hän maalaa. Kuva on työpöydästä, jolla on kirjoituskone ja kaksi valokuvaa: Aurora [kuvassa oikeasti Helene Scherfbeck nuorena] ja Aurora ja Thomas kävelyllä laaksossa [tuntematon maalaus].


Maalausteline

Tämä suunnitelma ei toteutunut, kuten ei moni muukaan. 1990-luvun lama paheni.  Nyt on taas lama, ja toisen sankarittareni, kyynärän mittaisen tytön, tarina olisi jäänyt pahasti kesken, jos en olisi kustantanut itse sen kolmatta osaa Lucia ja Luka, joka tapahtuu 1500-luvun Turussa ja Juhanan ja Katariinan  hovissa. Olen pelastanut ensimmäiset kolme Aurora-kirjaa kokoamalla niistä yhteisniteen Vaahteralaakson Aurora. Kirjallinen maailma on suurissa muutoksissa. Onhan tällaista ollut ennenkin. Monet tunnetutkin kirjailijat kustansivat itse kirjansa, suosio tuli myöhemmin.


Useissa nettikaupoiss ovat myynnissä kirjani, mm Books on Demandin nettikaupassa: Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora, jota on myös e-kirjana sekä Anna Amnell: Lucia ja Luka. Kysy myös kirjastostasi. Jos haluamaasi kirjaa ei ole siellä, tee tilaus, joka saattaa johtaa kirjan hankintaan.
Kirjoitin ensimmäiset kolme kirjaani nimellä Pirkko Pekkarinen. 1990-luvulla lapsemme ottivat käyttöön mieheni isoäitinsä tyttönimen Amnell, ja vuonna 1998 mieheni ja minä muutimme myös sukunimemme. Sen jälkeen olen kirjoittanut nimellä Anna Amnell. Kokonimeni on Pirkko Anna Amnell.
Lisätietoa kirjasta Vaahteralaakson Aurora ja kirja-arvosteluja Aurora-sarjasta.
Hesarin haastattelu minusta on vuodelta 1996, jolloin yhteisniteen sisältämät kirjat olivat jo ilmestyneet.
1999 ilmestynyt Aurora ja Molly ei sisälly yhteisniteeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti