19.1.2016

Hyppyjä Helsinkiin. Lastenkirjojen Helsinki. Myös Aurora-kirjat


Hyppyjä Helsinkiin. Lastenkirjojen Helsinki  
Hopp genom Helsingfors. Barnböckernas Helsingfors. Toimittaneet Maija Korhonen, Ismo Loivamaa ja Tytti Tuunanen.

Lue täältä:  Hyppyjä Helsinkiin. Lastenkirjojen Helsinki.   (PDF)   

Pro lastenkirjallisuus - Pro barnlitteraturen ry toteutti Virka Galleriassa 5.11.2014 - 1.2.2015 kaikkien aikojen suurimman suomalaista lastenkirjallisuutta ja -kuvitustaidetta esittelevän näyttelyn.
Näyttelyn luettelo tarjoaa lukuvinkkejä kuvakirjaikäisistä nuoriin aikuisiin asti. "Luettelossa on kirjoja viimeisten 25 vuoden ajalta ja vielä varhaisempia klassikoita kuten Topelius ja Mary Marck.Hyppyjä Helsinkiin. Lastenkirjojen Helsinki -näyttelyssä olivat myös kirjani  "Aurora ja Molly" (1999) ja "Aurora ja Pietarin serkut" (kuvassa yllä), joka  ilmestyi vuonna 1993 nimellä Pirkko Pekkarinen. Se on ryhmässä "Entisajan elämää". 

Lue, mitä Helsingin Sanomat kirjoitti 18.9.1996 Aurora-kirjoista, kun niistä oli menossa näyttely Rikhardinkadun kirjastossa. 

Irja Båsk: Aurora-tyttökirjatkin osallistuvat piikakeskusteluun.

Lue, mitä  Majlis Quickström kirjoitti  Aurora-kirjoista. Tuffa unga kvinnor. Sommar i Toronto. HBL, 1990-taletAnna Amnell: Aurora ja Molly. Kirjapaja Lukutoukka -sarja. 1999. Loppuunmyyty. 
Aurora ja Molly 1999 Kirjapaja (nimellä Anna Amnell) on luettelossa ryhmässä "Helsinki lastenkirjoissa"

Kirjassani Aurora ja Pietarin serkut tapahtuu mm niin, että kanadalainen Thomas Austin tulee kosimaan Aurora Koivua ja asuu hotellissa Kauppatorin varrella, nykyisessä kaupungintalossa, jossa tämä näyttely oli. Aurora ja Pietarin serkut (rakkaudentunnustus vanhalle Helsingille)  sisältyy yhteispainokseen "Vaahteralaakson Aurora" (2014) Anna Amnell. Kansien kuvat: Matti Amnell . 
(klikkaa kuva suureksi) Kaikki Aurora-kirjat vierekkäin. Esikoisteoksestani Aurora Vaahteralaakson tyttö otettiin kaksi painosta, 1991 ja 1992.  Se tapahtuu Pohjois-Savossa, Helsingissä ja Torontossa ja vähän Atlantin valtamerelläkin. Aurora ja Villikyyhkysten aika tapahtuu kokonaan Torontossa. 


Kaikki Aurora-kirjani olivat loppuunmyydyt jo viime vuosituhannella. Sen vuoksi otin kolmesta ensimmäisestä kirjsta omalla kustannuksellani yhteispainoksen, jota Books on Demand myy , samoin muut nettikaupat sekä paperikirjana että e-kirjana.Lue lisää Vaahteralaakson Aurora, Aurora 1-3
kysy kirjastostasi
e-kirja 9789522867247

Mary Marckin kirjat herättivät jo kouluaikana kiinnostukseni Helsinkiin. Lue kirjoitukseni Yhteiskoululaisia Helsingissä
Myös täällä:
Anna Amnell: Yhteiskoululaisia Helsingissä. - Sara Kokkonen: Rasavillejä ja romantikkoja. Rakkaat suomalaiset tyttökirjat. Avain 2013. Luvussa Kersti Bergroth (Mary Marck)/Lukijat kertovat, sivut 72-76. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti