Sivut
- ELISA: Vaahteralaakson Aurora (E-kirja)
- Anna Amnell in Amazon (lue näytesivut, tilaa)
- Nuorisokirjailijat/Anna Amnell
- Anna Amnell/Weebly.com
- Etusivu
- Anna Amnell (på svenska)
- Vaahteralaakson Aurora (yhteispainos) 2014
- Aurora-kirjoista sanottua
- Kuvittaja Matti Amnell
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell: Aurora and Molly (a short English ex...
30.11.2007
Joulu vaahteroiden laaksossa
Christmas at Spadina House in the 1980's.
Photo: Anna Amnell
Joulu Spadinan kartanomuseon salongissa, jossa kartanon rouva otti vastaan vieraitaan. Spadina on talo Torontosssa, ja se on ollut museona 1980-luvun lopusta asti.
Tämä huone kuten myös Spadinan kartanon sali, eteisaula ja keittiö - osittain muunneltuna - esiintyvät Aurora-kirjoissani. Vierailin museossa 1980-luvun lopulla, jolloin se oli juuri avattu. Kun näin siellä kuningatar Viktorian kipsisen rintakuvan, ilmestyi mieleeni eideettinen kuva, kuin värillinen hologrammi tytöstä, joka pyyhkii pölyjä Spadinan salissa. Kuka oli tuo tyttö? Vähitellen alkoi syntyä Auroran tarina, joka ilmestyi 1990-luvulla Suomessa, jonne olimme palanneet yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen.
Tämän blogin sivupalkissa on kaksi kuvaa Spadinasta. Voit nähdä, että se ei muistuta ollenkaan Vaahteralaaksossa olevaa kartanoa, jonne Aurora Koivu päätyy "au pair" -tytöksi vuonna 1903. Kuvittaja Matti Amnell loi kirjani perusteella tyypillisen viktoriaanisen kartanon kuvan, joka esiintyy ensimmäisen Aurora-kirjan takakannessa ja Aurora ja Molly kirjassa.
Kotisivublogissani on myös useita kertomuksia, jotka ovat lukunäytteitä Aurora-kirjoista (mm kategoriat Tarinamaanantai, Pakinaperjantai)
Spadinan kartanouseo. Talon suuren parvekkeen takana on palmuhuone, joka on kirjani "Aurora ja villikyyhkysten aika" kannessa. Tärkeä kohtaus kirjassa liitty nimenomaan palmuhuoneeseen. Sama palmuhuone esiintyi myös Anna -kirjoista tehdyssä TV-sarjassa, joka nähtiin Suomessakin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)