Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

22.6.2008

Villa Kivi (1890-) kuviaVilla Kivi oli alkujaan vuokrahuvila "Linnunlauluntie 10", joka valmistui vuonna 1890. Kirjailija Maila Talvio ja hänen miehensä kielitieteilijä J. Mikkola asuivat tässä huvilassa vuosina 1904-1919.Maila Talvion aikana kokoontuivat vuodesta 1907 Lukupiirit, joissa luettiin maailmankirjallisuuden klassikoita. Siihen osallistuivat mm. Juhani Aho ja Eino Leino.
Syksyllä 2000 Helsingin kaupunki muutti kaavoitussyistä Linnunlauluntie 10-osoitteen Linnunlauluntie 7:ksi.


Villa Kivi on luonnonkauniilla paikalla.Tämä tie vie Villa Kiveen. Se on sekä jalankulkijoille että autoille.Pääset parhaiten Villa Kiveen esimerkiksi raitiovaunu 10:llä. Jää pois Messuhallin kohdalla ja kävele Töölön lahden pohjukassa olevaa rantatietä, jossa luonto on hyvin kaunista kaikkina vuoden aikoina.Villa Kivi Töölönlahden toiselta puolelta nähtynä.

Lue lisää Villa Kivi

2 kommenttia:

  1. Ah kesä! Voi miten sitä onkaan jo ikävä!

    Siun kuvasi ovat aina niin tunnelmallisia ja tuovat ripauksen hienostuneisuutta tähän meidän muiden arkiseen eloon. =)

    VastaaPoista
  2. Sinun kotisi on taas kuin satumaata kaupungin kivierämaassa elävälle.

    VastaaPoista