Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

27.7.2008

Karuselli
"Karusellien kulta-aikaa oli 1800-luvun loppu ja 1900-luvun alku, jolloin se oli suosituin huvipuistolaite. Arvioidaan, että laitteita on tänä päivänä vain murto-osa siitä, mitä niitä oli vuosisadan alussa. Siksi vanhat karusellit ovatkin erittäin kalliita. Kokonaisen vanhan karusellin maailmanennätyshinta on noin 700 000 dollaria. Jopa yksittäisten hevosten hinnat saattavat helposti nousta useisiin tuhansiin dollareihin."

www.huvipuisto.net

Karusellihevosilla on mielenkiintoinen historia. Siinäkin on käynyt niin, että aikuisten puuhista on tullut lastenleikkiä.

Lisää karusellihevosista (huom! äänekästä musiikkia alussa)
Kuva ostteu Pat's webgraphicsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti