Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

26.11.2008

Wulffin kulman joulupukki


Old Santa Claus looks at modern Helsinki
Originally uploaded by amnellanna

Tämä joulupukki seisoi ennen joka joulu Argoksen talon kulmassa Wulffin myymälän ikkunassa. Samalla paikalla on nyt kahvila. Joulupukki on päässyt katselemaan maailman menoa Stockmannin tavaratalon Esplanadin puoleisen oven vierestä.

En tiedä, kuinka vanha tämä joulupukki on, mutta siinä on vanhan ajan tunnelmaa. Se on mekaaninen joulupukki ja nyökytti ennen päätään lapsille ja aikuisille, jotka tulivat sitä katsomaan pitkien matkojen takaa maaseudultakin.

Kun meidän lapset olivat pieniä, kävimme joulun aikaan joka ilta katsomassa Wulffin kulman joulupukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti