Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

23.11.2009

Aurora-blogin joulu

Spadina House Museum, Toronto

Photo: Anna Amnell

Jouluinen valokuvani Spadina House -museosta. Torontossa sijaitseva Spadinan kartano on ollut yhtenä esikuvana Aurora-kirjojen kanadalaiselle kartanolle, jonne kotimaastaan karkotetun suomalaisen lehtimiehen teini-ikäinen tytär Aurora Koivu joutuu palvelustytöksi. Sortovuodet ovat muuttaneet hänen elämänsä. Millainen on Auroran jouluaatto ja joulupäivä vuoden 1903 Torontossa? Lue jouluaatosta ajurin perheessä ja joulupäivästä kartanossa.

Voit myös klikata alla olevaa hakusanaa 'joulu', ja
lukea jouluaiheiset kirjoitukset tästä blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti