Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

26.9.2010

Kihlmanin talo


Korkeavuorenkatu
Originally uploaded by Anna Amnell

Oikealla Kihlmanin talo Korkeavuorenkadulla. Vasemmalla näkyy Ohranan talo. Nämä ovat 1800-luvun lopun Helsingin rakennuksia, 1900-luvun alussa niiitä vastapäätä oli Johanneksen kirkko, mutta ei vielä puistoa. Lisää kuvia Kihlmanin talosta eri vuodenaikoina,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti