Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

27.2.2011

Vanhaa ArkangeliaUlkoilmamuseossa on vanhaa kulttuuria. Kuvat Arkangelista: Joonas Heiskanen, joka oli siellä viikonloppumatkalla. 


Vanha puutalo Arkangelin keskustassa.

Vanhasta Arkangelista kertoo muistelmateos "Talo Vienanjoen varrella". Sen kirjoittaja Eugenie Fraser haastattelussa. Venäläissyntyinen Fraser eli lapsuutensa Arkangelissa ja pakeni äitinsä ja sisarensa kanssa äidin kotimaahan Skotlantiin vallankumouksen jälkeen.

Kirjailija Kirsti Ellilä on ollut Arkangelissa kirjallisuusprojektin vuoksi. Seuraa Arkangel-kirjoituksia hänen blogistaan. Saat tietää, millainen on Arkangeli tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti