Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

4.7.2011

Aleksanteri II:n patsas Senaatintorilla

Aurora-kirjojen tapahtuma-aikaan, sortovuosina, suomalaiset muistelivat hyvää tsaariaan Aleksanteri II:a ja veivät kukkia hänen patsaansa juurelle. Kuvittele Senaatintori täyteen mustapukuisia ihmisiä, jotka peittävät kukilla paatsaan jalustan. Pieni Aurora oli siellä äitinsä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti