Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

4.5.2012

Vanhan kotiopettajattaren talo


Kirjassani "Aurora ja villikyyhkysten aika" (1995) kerrotaan myös vanhan kotipettajattaren talosta, viehättävästä 'mökistä' , joka on vaahteralaakson reunalla.  Tämä Guido Gerdingin kuva vastaa mielikuvaani tuosta pikkutalosta, josta englantilainen käyttäisi sanaa 'cottage' (tarkoittaa taloa, jossa voi olla puutarha, mutta joka ei ole maatila) Talo on sisustettu Viktorian tyyliin. Tekstinäyte Nojatuolipuutarha-blogissani, kirja on loppuunmyyty. Sitä on kirjastoissa.
Sama kuva suuressa koossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti