Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

21.8.2012

Kommentti:

Kuluneet portaat

Museon kuluneet portaat voivat saada ajan hetkeksi pysähtymään. Biedermeiermuseo Berliinissä.

Kommentti Unan maailmaan:

Tuota olen tehnyt jo vuosikaudet, elänyt toisissa maailmoissa kuvien ja sanojen avulla. Sitä on historiallisten romaanien kirjoittaminen. Joskus on pieni sekunnin murto-osa, jolloin tuntuu, että verho heilahtaa hetkeksi syrjään, ovi raottuu, ja on todellakin siellä, menneisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti