Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

17.9.2012

1800-luvun nainen ja muoti

a-lady-in-brown by Anna Amnell
a-lady-in-brown, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Maalaus Zagrebin museossa.
Myöhäisviktoriaanisen ajan naiset olivat intohimoisen kiintyneitä sulkakoristeisiin. Lintujen sulkia käytettiin hatuissa ja viuhkina. Monet sen ajan pilapiirtäjät ja pakinoitsijat pilkkasivat naisia tästä paheesta, mutta samaan aikaan miehet metsästivät harvinaisia eläiminä. Se oli toinen aikakausi.
Muotokuva on kaunis ja edustaa oman aikansa muotia.
Lue artikkeli tästä aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti