Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

26.10.2012

Aurora-kirjat lukudiplomilistoillaAurora-kirjat ovat monien kaupunkien tai kuntien lukudiplomilistoilla.
Pirkko Pekkarinen= Anna Amnell:
Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991. 2. painos 1992)
Aurora ja Pietarin serkut (1993)
Aurora ja villikyyhkysten aika (1995)
Aurora ja Molly (1999, on jo nimellä Anna Amnell)

Aurora ja villikyyhkysten aika kertoo kesästä Torontossa, mutta kaikki muut kirjani kertovat Helsingistä. Ks Tarinoiden Helsinki/Amnell Anna
Aurora-kirjat voidaan luokitella tyttökirjoiksi tai historiallisiksi romaaneiksi. Aurora ja Molly on tarkoitettu nuoremmille lukijoille. tyttökirjat, historialliset romaanit,
Anna Amnell/Suomen nuorisokirjailijat

Kirjasampo Anna Amnell Aurora-kirjat näkyvät alempana listassa, sillä olen kirjoittanut kolme ensimmäistä Aurora-kirjaa nimellä Pirkko Pekkarinen. Aurora ja Molly näkyy kohdassa Anna Amnell.

Kaikista ovat valitettavasti painokset loppuneet, mutta niitä on edelleen kirjastoissa. Suunnittelen ottavani niistä kaikista uudet painokset. Kaikkien Aurora-kirjojen oikeudet ovat siirtyneet Kirjapajalta minulle, joten se käy nähtävästi helposti.
Saat lisätietoja Aurora-kirjoista vaikkapa klikkaamalla alla olevia hakusanoja ja yleensäkin tätä blogia.:)


Kuva Kirjastani Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991, 1992). Kuvitus: Matti Amnell
Huom! Älä sekoita Aurora-kirjojani toiseen Aurora-sarjaan, nimittäin taaperoikäisille ja alaluokalaisille tarkoitettuihin Daisy-ankasta kertoviin kuvakirjoihin, joille on annettu suomentaessa nimi 'Aurora'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti