Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

11.5.2014

Anna Ahmatova ja muut Pietarin kirjailijat. MuseotRunoilija nuorena. Maalaus on Venäläisen taiteen museossa, jossa on hätkähdyttävä kokelma taidetta eri ajoilta. Museo on Pietarin keskustassa, muutaman korttelin päässä Kazanin katedraalista ja Singerin talosta (kirjakauppa ja kahvila). Museossa kuluu hyvin kaksi tuntia, jonka jälkeen voi mennä kahvila/ravintolaan.

Anna Ahmatova -museo ja muita Pietarin kirjailijamuseoita (kuviani Flickr-kansioissa) Anna Ahmatova -museo käsittelee 1920-19540-lukua, mutta esineet ovat myös vanhemmalta ajalta. Dostojevski-museo on viktoriaanisen ajan koti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti