19.12.2014

Aili Nupponen kirjoitti arvostelun kirjastani Vaahteralaakson Aurora


Oli hauska yllätys  saada tänä syksynä ilmestyneelle Aurora-kirjojen yhteispainokselle Vaahteralaakson Aurora (2014) kirja-arvostelu, sillä aikaisemmat Aurora-kirjoja koskevat arvostelut ovat  ilmestyneet1990-luvulla.:) Talonemäntä, runoilija, kirjailija ja kyläaktiivi Aili Nupponen kirjoittaa blogissaan muun muassa näin:

”Aurora on nykyaikainen tyttö, hän haluaa opiskella ja hankkia ammatin. Thomaksen vanhemmat eivät pidä siitä, että heidän poikansa seurustelee köyhän tytön kanssa.
--
Ajankuvaus on hyvä romaanissa. Historiallista tietoa yli sadan vuoden takaisesta ajasta on ollut runsaasti saatavilla. Myös ihmiskuvaus on hienosti tehty, henkilöt ovat luontevia. Matti Amnellin kuvitus sekä värillisenä että mustavalkoisena on myös hieno. Valokuva kirjailijasta sivulla 357 on Aune Kämäräisen ottama.

Mainittakoon, että Pirkko Pekkarinen [Pirkko Anna Amnell]  asui perheineen Kanadassa yhdeksän vuotta. Perhe muutti Suomeen takaisin vuonna 1988. Lisäksi nuorena tuleva kirjailija oli vaihto-oppilaana Kanadassa, joten tietoutta maasta on paljon. Sivulla 357-362 kirjailija kertoo Aurora-kirjojensa synnystä.
Toivotan lukuiloa Aurora-kirjan parissa sekä tytöille että vähän vanhemmille naisille!

Lue lisää Ailin blogista                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti