Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

2.10.2016

Kaakeliuunit Katajanokalla

vihreä kaakeliuuni

Kaunis kaakeliuuni Katajanokalla Kauppiaankatu 8-10  B, jossa sijaitsee Helsingin Tuomikirkkoseurakunnan seurakuntakoti. Siellä voi järjestää esimerkiksi kastetilaisuuksia. Koko katu on valokuvauksellisen kaunis, ja sen varrella on tyylikkäitä Jugend/Art Nouveau-rakennuksia,


Katajanokka, Kauppiaankatu

Kaunis kastemalja on käytettävissä kastetilaisuuksissa.

kaakeliuuneja 3-2013

Muita kaakeliuuneja samassa paikassa

kaunis kaakeliuuni

Kaunis vihreä kaakeliuuni. Katajanokka

vihreä kaakeliuuni

Hups! Se on korkea. Uuuninpelleissä täytyi olla narut, jotta niitä voitiin avata ja sulkea.


vihreä kaakeliuuni

Muita kaakeliuuneja Suomessa ja ulkomailla
mm Louhisaari, Rauma, Zagreb, Ptuij, Moskova (Tolstoin kotimuseo), Pushkinin museo ja Eremitaasi Pietarisssa, Tukholman Nordiska museet, josta alla oleva kuvani. Lisäsin kuvan berliiniläisestä Biedermeier-museosta, jonka eräs kaakeliuuni toimii samalla ilmankostuttajana uunin päällä oleva vesiastian avulla.

a swedish fireplace

Tukholma, kaakelitakka
Ilmankostuttaja

Kaakeluuni ilmankostuttajana. Ruukkuun laitettiin vettä. Katso kaikki kuvakansioni uunit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti