Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

2.5.2017

Kevät Adrianmeren rannalla

Kroatia

Trogir, pieni keskiaikainen kaupunki. Kroatia toukokuussa 2010
makrokuvat kevät


Flowers in the ruins

Kevätkukkia ja antiikin rauniot. Keisari Diokletianuksen linnan muurien keskelle syntyi kaupunki, jossa asutaan edelleen. Split, Kroatia toukokuu 2010.


Keisarin puutarha

Keisarilla oli kaunis puutarha, jota hän hoiti innokkaasti. Hän oli kotoisin Illyriasta, joka on osa nykyistä Kroatiaa. (Vrt. Illyrian kuningaskunta 1816-49)

Keisarin puutarha 2

Kevät rauniopuutarhassa.

7 kommenttia:

 1. Voi miten kauniisti kasvit sopivat muurien ja raunioiden oheen !
  Osaisikohan väsätä jotain tuontapaista meidän pihaan? 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaita kiviä ja kukkia?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niistä tulee hieno tunnelma.

   Poista
 3. Adrianmeren rannalta! Kauniita muuria ja kukat näyttävät niissä niin upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia on kaunis maa täynnä kulttuuria.

   Poista