9.3.2018

10.3. Hyvää nimipäivää Aurora!

1991, 1.painos, 1992 toinen painos 1. Aurora-kirja

Hyvää nimipäivää Aurora Koivu, Aurora-kirjojen päähenkilö, fiktiivinen sortovuosien tyttö. Kuvassa ovat uunitoreet esikoiskirjani vuonna 1991. Vuonna 1995 nimi Aurora pääsi almanakkaan. Soitin nimiprofessorille, ja hän sanoi, että 1990-luvun alussa ilmestyneillä Aurora-kirjoillani saattoi olla yhteys nimen suosion kasvuun.

Aurora 1991, dustcover

Pirkko Pekkarinen [ = Anna Amnell] Aurora Vaahteralaakson tyttö 1991, 1992 Kirjapaja

Ensimmäinen Aurora-kirjani Aurora vaahteralaakson tyttö ilmestyi vuonna 1991. Painos loppui kesken joulumyynnin, mutta  uusi painos otettiin vasta seuraavan vuoden alussa. Jatko-osa Aurora ja Pietarin serkut ilmestyi vuonna 1993 ja kolmas osa Aurora ja villikyyhkysten aika vuonna 1995. Julkaisin ne nimellä Pirkko Pekkarinen.

Aurora ja Pietarin serkut

Aurora ja Pietarin serkut 1993 Kirjapaja

Aurora ja Villikyyhkysten aika 1995

Aurora ja villikyyhkysten aika 1995 Kirjapaja

Vuonna 1999 ilmestyi lasten versio Aurora ja Molly, joka oli Hesarin eniten myytyjen kirjojen luettelossa. Julkaisin sen nimellä Anna Amnell. [Wikipedia].

Aurora_ja_Molly-1

Anna Amnell: Aurora ja Molly 1999

Eräs kirja-arvostelija moitti minua Anna Amnellia Pirkko Pekkarisen plagioinnista. Kirjoitin hänelle kiitoskirjeen, mutta selitin samalla, että olimme alkaneet koko perhe käyttää sukunimeä Amnell, mieheni äidin Lempi Aurora Amnellin (1904 -1982) tyttönimeä. Hänestä keksin nimen Aurora kirjoilleni. Ja onhan se nimi uuden vuosisadan alun ja uuden aikakauden alun ja aamunruskon symboli.

Lempi Aurora Amnell

Kaikki Aurora-kirjani julkaisi Kirjapaja. Minua pyydettiin laatimaan yhteispainos lahjakirjaksi, ja aloinkin tehdä sitä. Minulla oli oikein miellyttävät kustannustoimittajat. Mutta sitten kustantaja perui yhtäkkiä pyynnön ja lopetti historiallisten nuortenkirjojen julkaisun. Pyysin Aurora-kirjojeni oikeudet itselleni.Aurora-kirjat olivat pitkään loppuunmyydyt. Ne alkoivat loppua varsinkin Helsingin kirjastoista. Vuonna 2013 julkaisin omakustanteena yhteisniteen Vaahteralaakson Aurora. Se on edelleen netissä myynnissä sekä Books on Demandin että muiden nettikauppojen kautta. Käytin sen kuvituksena poikani Matti Amnell Jr:n tekemiä kansikuvia ja Aurora ja Molly -kirjan m/v-kuvitusta. Olen erittäin kiitollinen pojalleni siitä, että hän teki kansien kuvat ja kuvitti kaikki nuortenkirjani, opiskelijana ja työn ohella. Hän on opiskellut taidetta Toronton yliopistossa ja myöhemmin Pariisissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti