13.6.2018

Aurora-kirjan kansi ja Helsinki 1800-1900-luvulla

Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora on yhteispainos

Kokoomateoksessa Vaahteralaakson Aurora 2014 on käytetty kirjassani Aurora ja Pietarin serkut (1993) - kannessa olevaa poikani Matti Amnellin tekemää akvarellia. Hän luonnosteli sen Pohjoisrannassa.


Aurora ja Pietarin serkut

Kirjoitin ensimmäiset Aurora-kirjat  nimellä Pirkko Pekkarinen. Sitten ensin lapsemme ja heidän ideastaan me mieheni kanssa otimme käyttöön mieheni Lohjalta kotoisin olevan äidin (Aurora os. Amnell) sukunimen Amnell. Otin uudeksi etunimekseni äitini nimen Anna, jota on ollut suvussani satojen vuosien ajan. Kirjan Aurora ja Molly (1999) kirjoitin jo nimellä Anna Amnell.

Aurora ja Pietarin serkut takakansi

Takakansi. Kustantaja oli Kirjapaja, joka julkaisi siihen aikaan myös historiallisia nuortenkirjoja.


Kirjailijakollegani Timo Saarto lähetti tänään kuvan, joka kertoo saman aikakauden Helsingistä, ja siinähän näkyy tämä Auroran ja Olgan (Aurora ja Pietarin serkut 1905) luistinrata hiukan toisesta näkökulmasta kuvattuna. Kuva on teoksesta "Höyryä Helsingin vesillä".

Samasta luistinradsta kertoo toinen teos:
"Etelä- ja Pohjoissatamaan kunnostettiin luistinradat, jotka olivat kaupunkilaisten suuressa suosiossa. Gunnar Berndtdonin piirros teoksesta 'Finland i 19de seklet. "

TM Timo Saarto on kirjoittanut useita dekkareita 1900-luvun  alun Helsingistä ja saanut Vuoden johtolanka 2018 -dekkaripalkinnon kirjasta Kuoleman kuukausi, jota olen suositellut jo aikaisemmin tässä blogissa. Linkki vie myös kirjailijan kotisivuille. Hänen kirjoissaan elää vanha Helsinki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti