25.8.2021

Florinin huvimaja Seutasaaressa

 


"Kuva Museovirasto Florinin huvimajan seiniä peittänyttä tapettia on vuodesta 2016 asti konservoitu Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksessa Vantaalla. Tapetit ripustettiin takaisin restauroituun huvimajaan ja huvimajaan pääsee tutustumaan Suomen kansallismuseoon kuuluvan ulkomuseon aukioloaikoina ja erikoisopastuksilla.

”1800-luvun panoraamatapetteja on säilynyt hyvin vähän, ja vielä harvempi tapetti on säilynyt alkuperäisessä sijoituspaikassaan. Tapetin luonteeseen kuuluu katoavaisuus: niiden päälle maalataan, laitetaan uusi tapetti tai talo puretaan – monta asiaa olisi voinut tapahtua. Se on osin onnekas sattuma, että tämä on säilynyt. Kyseistä maisematapettia painettu 600 kappaletta, mutta niistä on säilynyt maailmassa kymmenisen kappaletta, joista hyvin harva kokonaisuudessaan – meidän panoraamatapetistamme puuttuu vain yksi vuota 32:sta”, paperikonservaattori Sara Théodore sanoo.

Kaupunginlääkäri, kirurgi Pehr-Ulrik Florin(1810-1880) rakennutti huvimajan 1850-luvulla Yrjönkadun ja Bulevardin kulmassa sijaitsevan talonsa puutarhaan. Sen arkkitehtia ei tunneta, mutta rakennus, kalusteet ja La Dame du Lac -tapetti muodostavat ainutlaatuisen uusgoottilaisen kokonaisuuden."


Kaupunginlääkäri, kirurgi Pehr Ulrik Florin tyttäriensä kanssa

Pehr Ulrik Florin is your 13th cousin four times removed.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/florinin-kokonaisuudessaan-restauroitu-huvimaja-avoinna-yleisolle-majan-maisematapetti-on-kansainvalisesti-merkittava-kokonaisuus?publisherId=69818028&releaseId=69886647

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti