Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

26.4.2008

Staffordshiren koirat

helsinki 010

Staffordshiren koirat antiikkiliikkeen ikkunassa Korkeavuorenkadulla Helsingissä.

Tällaiset koirat olivat hyvin suosittyja 1900-luvun alussa. Niitä pidettiin usein takanreunalla. Käsityöblogissani on kirjoitus ja lisää kuvia "Staffordshiren koirista". Kuvissa on omat koirani, jotka eivät ole kaikki aitoja Staffordshiren koiria. Niitä on tehty monilla seuduin Englantia. En tiedä noiden antiikkikaupan koirienkaan alkuperää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti