Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

10.5.2009

Suomalaiset taiteilijat Pariisissa: Albert Edelfelt

Albert Edelfelt

Edelfeltin patsas Ateneumin edessä Helsingissä.

Porvoolainen nuori Albert Edelfelt asui vaatimattomassa ullakkokamarissa Pariisissa. Siellä syntyi mm Kuningatar Blanca. Lue lisää ja katso kuvia.


Albert Edelfelt
Tunnetuin Pariisi maalaus Pariisin Luxembourgin puistossa

Aurora opiskelee Ateneumissa lukuvuonnna 1905-1906 ja toivoo pääsevänsä Pariisiin. (Aurora ja Pietarin serkut) Ateneum oli taidekoulu vielä pitkälle 1900-luvun puolivälin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti