Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

14.5.2010

1900-luvun alun hotelli Belgradissa

 

1900-luvun alussa rakennettu hotelli Moskova oli Belgradin hienoin hotelli ennen sosialismin aikoja. Kun katselin ennen Belgradin matkaamme tämän hotellin hintoja, ne olivat nin korkeat, ettei meillä ollut varaa mennä sinne. Onneksi ei ollut, sillä perillä huomasimme, että tämä upea Belle Epoque -hotelli oli puoleksi paketissa. Rakennuksen edessä olevien suurien informaatiokuvien mukaan siitä on tulossa sisältä päin täysin huippumoderni eikä se ole ollut enää pitkään aikaan 1900-luvun alun henkinen. Onnneksi hotellin julkisivu säästyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti