Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

8.7.2010

Aurora-kirjojen kuvittaja


Passage Vivienne
Originally uploaded by Brin d'Acier

Matti Amnell: Passage Vivienne

Matti Amnell

Aurora-kirjojen kuvittaja Matti Amnell on opiskellut taidetta myös Pariisissa. Tässä kuva työstä, jonka hän teki Ranskan kulttuurikeskuksessa pidettyyn näyttelyynsä "Pariisin vuodenajat". Siinä kohtaavat kaksi aikakautta, vanha pariisilainen kirjakauppa ja vaalea tyttö, ehkä suomalainen koulutyttö tai opiskelija.

Matti Amnell and lomography (interview, old cameras)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti