Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

2.10.2011

Kiitos, Leena Lumi!Aurora niiaa syvään ja kiittää Leenaa, joka esittelee Aurora-kirjat kauniissa js suositussa Leena Lumi -kirjablogissaan.  Auroran mukana kiittävät Pietarin serkut Olga ja Elisabet, naapurin toimelias palvelustyttö Iida, joka lähti Auroran mukana Kanadaan, torontolainen Vanessa ja hänen ystävänsä Rhona, kartanon  keittiön tytöt Mary ja Molly. Aurora-kirjojen nuoret herrat Thomas ja Edward kumartavat syvään. Erityisesti kiittää Auroran isä, lehtimies ja kasvitieteilijä, Suomesta karkotettu Aug. Koivu viisasta toimittajakollegaansa, joka antaa sortovuosien tytölle Auroralle sijaa blogien maailmassa.

Kuvittaja Matti lähettää Singaporesta poimimansa virtuaalikukkasen Leenalle Muuratsalon saareen. Anna Amnell kiittää ja halaa.

2 kommenttia:

  1. Suurkiitos!

    Joudun tänään tulemaan esille yhden haasteen johdosta myöhemmin ip, joten esittelen tämän kukkasen sitten myös.

    VastaaPoista
  2. Lähden tänään pienelle matkalle ja palaan tiistaina. Mukavaa syksyistä sunnuntaita!

    VastaaPoista