Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

11.1.2012

kissing ball -havupallo

kissing ball by Anna Amnell
kissing ball, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Niillä seuduilla, joilla ei kasvanut misteliä, tehtiin havupallo, joka koristettiin ruseteilla ja muilla sopivilla pikkuesineillä. Pallo ripustettiin katosta, ja sen alla sai suudella niin kuin mistelin allakin.

Ohjeet löytyivät Risusydämen blogista. Laita muistiin ensi joulua varten.

2 kommenttia:

 1. Oi, tämäpä oli mielenkiintoinen tieto. En ole ennen kuullutkaan, pitääkin ensi vuonna kertoa kaikille havupallon ostajille sen "perimmäinen" tarkoitus ;)
  Tuskin ostajatkaan ovat perillä tuosta jutusta.
  Olisikohan se jopa ihan uusi myyntuvaltti ;D
  Kiitos sinulle kun kerroit.
  Marja

  VastaaPoista
 2. Tietenkin sitä voidaan käyttää myös ulkokoristeena, jolloin se kestää kauemmin.

  VastaaPoista