Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

26.3.2012

Blogiystäväni Aili luki kummituskirjani


Ilahduin kovasti, kun näin, että blogiystäväni Aili oli löytänyt kirjastostaan kirjani Aurora ja villikyyhkysten aika (1995). Hän vaikenee diplomaattisesti kirjan juonesta. Eihän siinä muuta voikaan  tehdä kuin antaa kunkin lukea itse, mitä kummitukselle tapahtui.:)

Pohjoiskarjalaisella Aililla on useita blogeja, muun muassa Aili-mummon arkea. Hän on nimittäin pienten ponityttöjen mummi. Hän käyttää tyttöjen piirustuksia kuvittamaan runokirjojaan ja blogejaan.

2 kommenttia:

  1. Anna!

    Nyt on minun vuoroni kiittää sinua mainostamisesta: sydämelliset kiitokset sinulle Anna.<33

    Kiva on joskus tuoda esille sinunkin kirjojasi, niissä on nuorille ja lapsille hyvää lukemista.<33

    VastaaPoista
  2. Olen kiitollinen kaikille niille kirjailijoille, joiden kirjoja luin koululaisena.

    VastaaPoista