5.4.2012

1800-luvun koti

Kukkamatot by Anna Amnell
Kukkamatot, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Nurkassa 'what-not', hyllykkö johon koottiin kuriositeetteja, muistoja matkoilta. Pöydällä on matto, sen päällä lamppu ja koriste-esineitä. (Nordiska Museet, Tukholma)

Huoneissa on paljon huonekaluja, ikkunoissa moninkertaiset verhot, seinillä maalauksia ja kehystettyjä valokuvia monessa kerroksessa kuten alla olevassa maalauksessa "Kosinta". Katso sama maalaus suuressa koossa.

IMG_3661

Kuvaan ensimmäisessä Aurora-kirjassani (Aurora, vaahteralaakson tyttö 1991, 2. painos 1992) tyypillisen vikriaanisen salin. Voit lukea myös lehtijutun, jonka kirjoitin Kotilieteen vuonna 1985 Viktorian tyylistä Viktorian ajan paluu (artikkeli luettavissa kotisivublogissani). Siitä saikin alkunsa kiinnostukseni Viktorian aikaan ja Edwardin aikaan eli 1900-luvun alkuun.


IMG_3632
Viktorian ajan koti
Takan edessä on suoja liikaa kuumutta vastaan ja koriste. Tuolin päällä virkattu suojusliina, yleensä suojaamassa tuolia miesten hiusrasvalta, vaikka tämä tuoli onkin naisentuoli, jossa ei ole käsinojia, jotta leveä hame mahtuisi tuoliin. Pöydällä albumi, jossa on valokuvia tai postikortteja.

IMG_3643
Kuva: Anna Amnell, otettu Tukholman pohjoismaisessa museossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti