Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

19.4.2012

Toronton puistot


Yellow Creek, puro joka virtaa eräässä Toronton laaksoista. Monesti ne ovat oikeammin rotkoja, jyrkkäreunaisia ja säilyneet sen vuoksi enimmäkseen luonnontilassa.


Katselin juuri Toronton karttaa. Asuin Torontossa seitsemän vuotta ja koko ajan oli jokin laakso lähellä, ensin oli aivan vieressä Taylor Creek Park, joka on eräs Don-joen sivujokien laaksoista. Lähellä oli myös Ernest Thompson Seton -puisto. Loppuajan asuimme lähellä Earl Bales puistoa, joka ei ollut yhtä luonnonvaraisessa tilassa, mutta sinne oli helppo laskeutua ja löysimme sieltä kauniita paikkoja, joissa kävimme välillä päivittäin. Earl Bales puistoon vievä päätie on nimeltään Raoul Wallenberg Road, puistossa esitetään kesäteatteria, näin siellä esimerkiksi Shakespearen näytelmiä ilmaisnäytäntöinä. Siellä voi harrastaa talviurheilua.


Pidin välillä luontopäiväkirjaa ja käytin sitä, kun kirjoitin Toronton luonnosta Aurora-kirjoissani.
Photo: Simon P/Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti