Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

28.3.2013

Uusi hattu pääsiäisparaatiin

kukkahattu

1900-luvun alussa ja vielä paljon myöhemminkin oli Amerikassa tapana hankkia uusi kaunis hattu pääsiäiseksi. Tapa oli jäänne keskiajan perinteestä, jonka mukaan tulee huono vuosi, jos kehnot vaatteet päällä pääsiäisenä. Lue lisää pääsiäisestä tästä blogista. Klikkaa hakusanoja.
Hyvää pääsiäistä!
Kuvasin yllä olevan hatun Stockamannin ikkunasta viime keväänä.
Lue myös, mitä ovat hot cross buns ja kuuntele lastenlaulu  'hot cross buns'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti