Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

20.4.2013

Tuomarinkylän kartano

Tuomarinkylän kartano by Anna Amnell
Tuomarinkylän kartano, a photo by Anna Amnell on Flickr.

Kartano on rakennettu 1700-luvulla. Kartanossa toimii museo. Kartanon entisessä tallissa ja navetassa toimii ratsastuskouluja. Olen käynyt täällä ratsastuksen alkeiskurssin kauan sitten. 

Mimi-ratsastaa

Tyttäreni (kuvassa oikealla) ja mieheni jatkoivat ratsastusta pitemmälle.
Tuomarinkylän kartano 1790-luvulta sijaitsee peltojen keskellä kohoavalla mäellä Pohjois-Helsingissä. Päärakennuksen Tyylikästä-näyttely esittelee helsinkiläisiä sisustustyylejä barokista funkikseen.

IMG_0001

Lisää kuvia (myös hevosia)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti