Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

28.9.2013

Art nouveau-kahvila Pietarissa 2

IMG_6138 by Anna Amnell
IMG_6138, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Toinen Jugend kahvila Pietarissa on Singerin (toisinaan muodossa Zingerin) talossa kiirjakaupan toisessa kerroksessa oleva kahvila. josta on näköala Kazanin katedraalin ja Nevski Prospektille. Singer-yhtymä rakensi talon alkujaan liikehuoneistoksi 1900-luvun alussa.
Katso koko kansioni
Singer House cafe and Book store

Kirjojen talo

Dom Knigi eli Kirjojen talo. Alakerrassa on kirjakauppa, ja sen toisessa kerroksessa kahvila.


Singerin talon kahvilassa

Meillä oli onnea, kun saimme pöydän tämän ikkunan edestä, josta näkyy Nevski Prospekt. Taustalla näkyy vanha palaoasemantorni ja Gosinyy Dvor -ostoskekus, valtava kokonainen korttelin käsittävä rakennus, jonka paikalla oli kauppakeskus jo 1700-luvulla ja sitä ennenkin. Vieressä Griboedovin kanava (vuoteen 1923 Katariinan kanava).

Saman kadun varrella on vielä kolmaskin tunnettu kahvila, nimittäin Wolf & Beranger- niminen kirjallinen kavila, jossa Puskin kävi ennen kohtalokkaaseen kaksintaisteluun lähtöään. SE on Nevski Prospektin länsipäässä Metroasema Admiraliteetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti