30.11.2013

Anna Amnell: Aurora-kirjat 1-3 yhteispainos?Aurora-kirjat ilmestyivät 20 vuotta sitten. Julkaisin kolme ensimmäistä kirjaa nimellä Pirkko Pekkarinen ja neljännen nimellä Anna Amnell. Kolme ensimmäistä kirjaa alkavat olla jo aika lopussa kirjastoista. Neljättä, kirjaa Aurora ja Molly (1999) näyttää vielä olevan Helsingin kirjastoissa jonkin verran.

1990-luvulla silloinen kustantajani Kirjapaja suunnitteli jo kolmesta ensimmäisestä paksua "lahjakirjaa". Mutta sitten kustantamon suunnitelmat muuttuivat, ja nuortenkirjojen julkaiseminen lopetettiin. Olin kuitenkin jo alkanut kokoamisen ja tehnyt pieniä korjauksia.

Tämä työ ei mene hukkaan, sillä aion nyt ottaa näistä omakustanteena yhteispainoksen, jos en löydä kustantajaa, joka olisi niistä kiinnostunut.

Ehkäpä Aurora ja Molly -kirjasta pitäisi myös ottaa uudistettu painos. Sehän oli alkujaan Lukutoukka-sarjassa, jota ei enää ole.

Nykyään on onneksi mahdollista ottaa itse uudet painokset kirjoistaan joko paperikirjoina tai e-kirjoina - tai molempina. Tämä on nyt uusi kiinnostava projekti, jota voin tehdä kirjoittaessani samalla aikaa aivan uutta kirjaa aivan uudesta aikakaudesta. En ole vielä päättänyt, millainen tulee kansikuvasta.

Minulla on hyvät kokemukset BoD-kustannuksesta, jolla julkaisin uusimman osan Lucia Olavintytär -kirjoistani. Kirjailijoiden ja heidän jälkeläistensä täytyy nykyään pitää huolta siitä, että kirjat eivät katoa.

Aurora  Vaahteralaakson tyttö. 1991 (2. painos 1992)
Aurora ja Pietarin serkut 1993
Aurora ja villikyyhkysten aika 1995
Aurora ja Molly 1999

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti