Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

4.4.2014

Kuvia: 1900-luvun alun Toronto


Buurisota on päättynyt, Torontossa iloitaan. Kansa on tullut kadulle juhlimaan.
Olen koonnut Flickriin suosikeiksi suuren joukon kuvia 1900-luvun alun Torontosta. Alussa ovat Torontolle ominaiset mutta meille suomalaisille tuntemattomat villieläimet: musta orava ja pesukarhu. Niitä näki pihoilla, puistoissa ja kaduillakin iltahämärässä. Laaksoissa niitä oli runsaasti. Laaksossa kukkii kolmilehti Trillium.
Sitten seuraa kuvia Toronton rakenuksista ja ihmisistä. Lopupuolella on kartano, jonka muutama huonetta olen pitänyt mallina Vaahteralaakson kartanolle. Toronto-kuvat loppuvat keltaiseen pääsiäiskukukkaan. Kunhan flunssan jälkitauti on ohi, teen tarkan luettelon kuvista ja laitan tekstejä.


  Katso koko joukko Katsominen voi olla ensimmäisellä kerralla paikoitellen hidasta - jos haluat katsoa kuvat suurina. Kuvat on lukuisten ihmisten kuvakansioissa. Niin toimii Flickr. Koikeile! Tähän maailmaan tulivat Aurora ja Iida vuonna 1903 kirjassa Aurora, vaahteralaakson tyttö.
200 000:nnen kaupunki on kasvanut monimiljoonaiseksi suurkaupungiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti