Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

30.5.2015

Aurora-nuket

pink Aurora

Jaana Perttulin herttainen Aurora-nukke oli näytteillä Rikhardinkadun kirjastossa (ks. Helsingin Sanomat 18.9. 1996: Piikatytttöjä ja herrasneitejä vuosisadan alun Torontossa ja Helsingissä)
Täällä ovat kuvat muistakin Aurora-kirjoihin liittyvistä nukkehahmoista, jotka Jaana teki sisarelleen ja jotka ovat olleet monissa näyttelyissä vuosien varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti