Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

16.10.2015

Uusgotiikkaa Moskovassa.

Morozov Mansion (1893-8)

Shekhtelin suunnittelema uusgoottilaista tyyliä oleva kaunis rakennus rikkaalla tehtailijalle ja mesenaatille Morozoville. Morozov Mansion (1893-8). Kun Morozovin äiti kuuli poikansa suunnitelmasta, hän sanoi: Olen aina tiennyt, että poikani on hullu, mutta nyt koko kaupunki tietää sen. Talossa on mm gargoili.Moskovan uusgoottinen katolinen kirkko, joka muistuttaa Helsingin Johanneksen kirkkoa. Wikipedia
Goottinen tyyli tuli Moskovaan vasta 1800-luvulla uusgotiikkana. Muitakin rakennuksia on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti