Zagreb City Museum
Olin vuosi sitten Kroatiassa ja Slovenissa ja otin siellä satoja valokuvia. Päinvastoin kuin Suomessa museoissa saa siellä valokuvata, ilman salamaa tietenkin. Kun olimme hyvin kiinnostuneita kaupunginmuseon mekaanisista soittimista (music box, musical box, carillon a music), museovirkailija jopa soitti meille niitä!
Olen laittanut näitä kuvia useisiin blogeihini, aiheista riippuen; nukkekotiblogiin, käsityöblogiin, Lucia Olavintytär -blogiin (keskiaika ja 1500-luku) ja tähän blogiin 1800-lukua ja 1900-luvun alkua koskevat kuvat.
Laitan vielä ainakin seuraavat aiheet: valokuvaamossa ja kampaamossa (ks Blogisisko 3), huonekaluja, rakennuksia-
Nämä kuvat on otettu nopeasti dokumentointimielessä. Jos haluat, voit lainata niitä ei-kaupallisiin tarkoituksiin esim blogiisi, kunhan mainitset kuvaajan eli minut.
Lisäys 2011. Viime vuonna huomasimme, että kuvaus ei ollut enää sallittua. Museo oli muutenkin muuttunut muodollisemmaksi.
Sivut
- ELISA: Vaahteralaakson Aurora (E-kirja)
- Anna Amnell in Amazon (lue näytesivut, tilaa)
- Nuorisokirjailijat/Anna Amnell
- Anna Amnell/Weebly.com
- Etusivu
- Anna Amnell (på svenska)
- Vaahteralaakson Aurora (yhteispainos) 2014
- Aurora-kirjoista sanottua
- Kuvittaja Matti Amnell
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell: Aurora and Molly (a short English ex...
Lähes parikymmentä vuotta sitten Virossa Palmsen kartanossa näin tuollaisen soittokoneen. Silloin upouusi kruunun kolikko ei sopinut siihen, mutta muistaakseni joku ryhmästämme sai sen soimaan markalla. :)
VastaaPoistaTässä linkki Nykäsen blogiin. Hänellä on kiinnostava tapa lukea romaaneja: hän etsii samanaikaisesti netistä kuvia, jotka liittyvät kirjan aikakauteen yms. Tässä Sadan vuoden yksinäisyys -romaanin taustoja. MM mekaaniset pianot.
VastaaPoistahttp://pekkajnykanen.blogspot.com/2005/02/sadan-vuoden-yksinisyys.html
Zagrebin kaupunginmuseon soittimet pani käyntiin museovirkailija, ja me vain kuuntelimme lumoutuneina. En muista ollenkaan, miten hän sai soittimet käyntiin. Täytyy käydä siellä uudestaan.
VastaaPoistaJossain mekaaniset soittimet-kirjoituksessani on linkki Wikipedian artikkeliin, jossa kerrotaan tarkemmin näiden "soittorasioiden" teknikasta.
LKT Nykäsen blogissa on linkkejä kuviin, joissa on mekaanisia pianoita, siis täysin pianon näköisiäkin soittorasioita.
Netistä löytyy myös linkkejä joista pääsee kuuntelemaan sellaista musiikkia. (music box, music box, mecahanical pianos jne).
Näin kauan sitten Yhdysvalloissa mekaanisen pianon, jonka sai soimaan laittamalla kolikon. Soitin oli jossain päin Amerikkaa hotellin aulassa. Harmi kun en ole pitänyt päiväkirjaa.