Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

14.1.2010

Kivitalo Vanhan kirkon puiston reunassa

Helsinki, Vanhan kirkon puisto

Aurora asuu serkkunsa Olgan kanssa Sofia-tädin, heidän äitiensä sisaren, talossa Bulevardilla. Talo on mantelinvärinen puutalo, jonka ympärillä on puutarha. Sukulaiset houkuttelevat Sofiaa ja hänen miestään muuttamaan johonkin puiston ympärille nousevista moderneista kivitaloista. Se voisi olla vaikkapa tämä kaunis talo. Kirjani Aurora ja Pietarin serkut (1993) kertoo lukuvuodesta 1905-1906, jolloin Aurora opiskelee Ateneumissa ja Olga käy tyttökoulua Bulevardin varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti