Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

17.1.2010

Toby ja TiinaKanadalaiset kissamme Toby eli Topi ja Tiina esiintyvät omilla nimillään ja omana itsenään Aurora-kirjoissani. Toby jäi auton alle Torontossa, mutta Tiina tuli mukanamme Suomeen ja eli melkein 20-vuotiaaksi. Tobyn saimme eläintenhuostaanottoasemalta (SPCA) ja Tiina läksi hyljättynä pentuna elintarvikekioskin roskalaatikoista tyttäremme perään kovalla pakkasella. Tobysta ja Tiinasta on kirjoituksia ja kuvia Kotikissat-blogissani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti