Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

28.4.2010

Tarinoiden Helsinki ja Kaupunkikirjasto kertovat kirjojen tapahtumapaikat
Klikkaa kuva suureksi
Tarinoiden Helsinki on hauska uusi keksintö Internetissä.  Huom! Tarinoiden Helsinki on poistettu. Tiedot siirretään myöhemmin muualle.

Se on Helsingin kaupunginkirjaston karttapalvelu, johon on koottu Helsinkiin liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta. Voit valita Tarinoiden Helsinki  -kartalta paikan, klikata sen kohdalla olevaa avointa kirjaa ja sieltä löytyy kirjoja, jotka kertovat valitsemastasi kohdasta. On mahdollista etsiä myös kirjoittajan tai kirjan nimen  mukaan. 

Kirjani Aurora ja Pietarin serkut tapahtuu vuoden 1905 Helsingissä. Henkilöiden ajatuksissa ja muistoissa on toki muitakin paikkoja kuten Terijoki, jossa on Olgan vanhempien kesähuvila, dacha - hehän ovat pietarinsuomalaisia. Aurora ja Olga liikkuvat enimmäkseen Helsingin keskustassa. Sivulla on myös otteita kirjastani. Tarinoiden Helsinki: Aurora ja Pietarin serkut

Myös Aurora vaahteralaakson tyttö ja Aurora ja Molly -kirjani löytyivät Tarinoiden Helsingin sivuilta, sillä Helsingistähän alkaa Auroran ja Iidan laivamatka kohti Kanadaa vuonna 1903. Iidalle jo Helsinki on ihmeitä täynnä. On korkeita taloja, "pilvenraapustajia", autoja, hienoja ihmisiä, outoa rotua olevia koiria.


Klikkaa blogin alalaidassa olevia hakusanoja, esim 'Toronto', 'Helsinki', 'Pariisi'.
Aurora ja villikyyhkysten aika tapahtuu kokonaan Kanadassa. Aurora-sarja onkin Helsingin Sanomien Kaupunkikirjastossa Toronton kohdalla.


P1020996

Aurora-kirjojen kuvitus Matti Amnell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti