Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

19.9.2011

Auroran talossa yli 3000 katsojaa

Olen aivan ällistynyt. Auroran talo -nukkekotiblogissani on jo yli 50000 kävijää ja Auroran talo -nukkekotikuvakansiollani on ollut Flickrissä yli 3000 katsojaa! Kalustin Auroran talo -nukkekodin havainnollistamaan 1900-luvun alku. Nukkekodille on oma blogi täällä Bloggerissa.

 Kuvassa Aurora maalaa ullakolla työhuoneessaan.
Täällä ovat kaikki nukketalo- ja nukkekuvat. En ole jaksanut edes laskea paljonko niillä on ollut yhteensä katsojia. Kaikki alkoi Aurorasta. Ensimmäinen Aurora-kirja ilmestyi 1991, toinen painos siitä 1992. Heti alkuun oli nukkeja Aurosta ja muista kirjojeni henkilöistä, sillä kollegani Jaana Perttuli, joka piti nukkekursseja kansalaisopistossa, innostui tekemään Aurora-nuken, 1900-luvun alkuun tehdyn nuken ja muita saman aikaisiin asuihin puettuja nukkeja sisarensa nukkekokoelmaan. Aloin kalustaa nukkekotia vasta tämän vuosituhanne puolella.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti