Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

16.7.2012

Mikä löytö: Katumuotia Edwardin ajan Pariisisista


He ovat Auroran aikalaisia. Kuvassa on poikani näkemys Aurora-kirjojeni sankarittaresta ensimmäisen kirjani kansikuvassa. Mekko on piirretty 1900-luvun alun muotilehden mukaan. Kuvaan kirjoissani myös muotia ja sisustusta.

Punch-lehden pilapiirtäjän, amatöörivalokuvaajan kuvasarja 1900-luvun alun Pariisista ja Englannista. "Edwardian street style: Astonishing amateur images which capture the fashion of women in London and Paris over a century ago"

Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2173872/Edwardian-street-style-Astonishing-amateur-images-capture-fashion-women-London-Paris-century-ago.html#ixzz20nUjhxYH


En ole nähnyt koskaan näin hienoja kuvia yli 100 vuoden takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti