Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

25.7.2012

Vanhat ajat: heinänteko


Photo: Jukka Kemppinen , joka kertoo blogissaan usein vanhoista ajoista varsinkin Pohjanmaalla. Kuva on otettu tänä kesänä Helsingissä. Klikkaa kuvaa, jotta näet sen suurena.
"Kuvauspaikka oli Tuomarinkylän talojen välistä ja kikka laajakulma (vast. 28 mm.) Laajakulmaa ja toisaalta teleä käyttäen voi korostaaq perspektiiviä tai avaruutta keinotekoisesti.
Kuva on sen verran väärennetty, että tuhersin patchillä korkeajännitejohdot pois." 
Kiitos siitä, sopii hyvin 1900-luvun alkuun. Tuttua maisemaa, sillä olen käynyt  ratsastuksen alkeiskurssin Tuomarinkylässä, ja tyttäreni ja mieheni ratsastivat siellä pitkään.

 maalaisia

He tekivät heinää. Pohjalaisia Helsingissä käymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti