9.1.2013

Aurora ja Pietarin serkut: Helsinki vuonna 1905

Aurora ja Pietarin serkut by Anna Amnell
Aurora ja Pietarin serkut, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Helsinki näyttelee pääosaa kirjassani Aurora ja Pietarin serkut. Se ilmestyi jo vuonna 1993. Kirjoitin sen nimellä Pirkko Pekkarinen. Näistä Aurora-kirjoista pitäisi saada uudet painokset, sillä ne alkavat loppua joistakin kirjastoistakin.

Lue mitä kirjaston Tarinoiden Helsinki -sivuilla kerrotaan tästä kirjasta. Siellä on kartta, jossa kerrotaan missä päin Helsinkiä kirjan tapahtumat liikkuvat. Kirja esitellään Anna Amnell -nimen kohdalla.  Aurora ja Molly (1999) ilmestyikin jo nimellä Anna Amnell, sillä otimme koko perhe vähitellen käyttöön mieheni äidin tyttönimen 'Amnell', ensin lapset ja sitten mieheni ja minäkin. Samalta sivulta pääsee muihinkin kirjoihini, paitsi kirjaan Aurora ja villikyyyhkysten aika (1995) joka tapahtuu kokonaan Torontossa.
Takakansi suurena: Voit lukea selostuksen kirjasta sieltäkin.
Kannen kuva on Matti Amnellin, mutta kannen jugend-tyylinen ulkoasu kustantajan.

Kustantajan selostus kirjasta: "Aurora on 17, kun hän palaa Kanadasta Helsinkiin. Hän haaveilee taidekoulusta Pariisissa ja kaipaa Thomasia. Auroran 13-vuotias pietarinsuomalainen serkku Olga on Helsingissä tätinsä ja setänsä hoivissa sillä aikaa, kun Elisabet-siskoa viedään Sveitsiin sisäsoppilaitokseen. Hän kaipaa Pietaria ja Terijoen kesähuvilaa.
Kauaa eivät serkukset saa vaipua ikäväänsä. Vuoden 1905 Helsinki kuohuu ympärillä. Elisabet aiheuttaa tytöille aikamoisen yllätyksen, yllättäen myös Thomas saapuu kaupunkiin.
Elävästi kuvattu Helsinki toimii upeana näyttämönä tyttökirjalle, jonka romantiikka ja jännitys kiehtovat perinteisen tyttökirjan tapaan.
Pirkko Pekkarinen on vapaa toimittaja ja englannin opettaja.
Kirja on jatkoa teokselle Aurora, Vaahteralaakson tyttö. (1991, 2.p)"

Aurora ja Pietarin serkut. Takakansi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti