Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

12.1.2013

Kävelyt Toronton laaksoissa

A valley in Toronto

Kuvassa mieheni kävelemässä Toronton kotimme lähellä olevassa laaksossa. On nähtävästi syksy. Muutin kuvan mustavalkoiseksi, jotta siihen tulee 1900-luvun alun tunnelmaa. Pidin välillä luontopäiväkirjaa laaksossa kulkiessani, ja jotkin kohdat ensimmäisestä Aurora kirjastani ovat suoraan luontopäiväkirjastani. Aurora-kirjojen laakso on yhdistelmä useista Toronton laaksoista.

Kävelimme tässäkin puistossa jatkuvasti, joten kuvaamista siirsi, ajatteli, että se on aina lähellä. Sitten äkkiä muutimmekin takaisin Suomeen, ja muutto toi paljon muuta puuhaa. Pitäisi ottaa aina valokuvat heti, kun muuttaa johonkin uuteen paikkaan.
Earl Bales Park oli meille lähin laakso viimeisinä Toronton vuosinamme.  Se on hyvin suosittu kaikkina vuodenaikoina kuten muutkin Toronton laaksoista.  Earl Bales Park on omistettu Rauol Wallenbergille.

Puistoissa , lue tästä tai klikkaa alla olevia hakusanoja.
Donjoen laakso kuvasarja Donjoen ja sen sivujokien laaksot ovat Toronton sydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti