Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

19.1.2013

Ranska 1900-luvun alussa

Ranska by Anna Amnell
Ranska, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Osa Aurora-kirjojen maailmaa.
Suuri koko/ a larger size

Aurora haaveilee pääsevänsä opsikelemaan taidetta Pariisiin, ja toive toteutuu.
Tarkoituksei oli kirjoittaa kirja siitä aiheesta, mutta 1990-luvun lama tuli esteeksi. Kirjoittamiseni on olluit lamasta lamaan kulkua. Nyt en enää välitä asiasta, mutta silloin se harmitti, kun oli tullut hankittua aineistoa matkalaukullinen. Kirjoittamiseni on ollut lamasta lamaan kulkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti